Що таке 1.7 і 2.5?

Posted byDasha12.01.20196 Comment(s)Корисно знати,

Якщо ви хоча б раз брали участь у замовленнi орхідей, ви напевно стикалися з цифрами 1.7 або 2.5 поруч з ціною біля сорту, який вас цікавить.

1.7, 2, 2.5, 2.8, 3, 3.5 – це діаметр горщика у дюймах. Саме у такому горщику постачальник вирощує орхідею і відповідно відправить її нам.
 

Размеры орхидей

 

 

Маючи інформацію тільки по діаметру горщика ми напевно не можемо знати якого розміру буде орхідея, наскільки розвинена її коренева, скільки листочків вона має або скільки сантиметрів її найдовший листочок. А відповісти на питання – «коли саме орхідея зацвіте?» неможливо. Тому що вгадати цей факт складно навіть якщо ви бачите рослину, адже багато залежить від сорту і догляду.
Але виходячи з нашого багаторічного досвіду, ми зробили висновки по кожному розміру.
 

Зверніть увагу, що все дуже індивідуально та багато залежить від сорту і навіть постачальника.

 

 

1.7 – горщик діаметром 5.5 см

 

Фаленопсис размера 1.7

 

Як правило, орхідеї в горщику 1.7 – це підлітки. Орхідеї в такому розмірі можуть зацвісти протягом 6 місяців після пересадки або можуть бути сіянцями, яким до цвітіння від 1 року і то тільки після адаптації та пересадки. У цьому випадку багато залежить від сорту та виробника. Наприклад, наші підлітки з Голландії є близькими до віку цвітіння і деякі навіть вже цвіли. Детально про догляд за молодими фаленопсисами.

 

 

2 – горщик діаметром 6 см

 

Фаленопсис размера 2

 

Орхідеї в розмірі 2 – це теж молоді рослини. Цей розмір використовують частіше постачальники з Азії. Коли сіянці сортових орхідей підросли, їх перевалюють в розмір 2.

 

 

 

2.5 – діаметр горщика 7,5-8 см

 

Фаленопсис размера 2.5

 

Орхідеї в розмірі 2.5 – це рослини близькі до цвітіння, віку цвітіння і навіть дорослі екземпляри, які під масою своїх листя завалюють горщик. Більшість орхідей, які ми отримуємо як раз в цьому розмірі.

 

 

 

2.8 діаметр горщика 8 см

 

Фаленопсис размера 2.8

 

Даний розмір майже не відрізняється від розміру 2.5. Як правило постачальник ніколи не уточнює, що сорт буде 2.8, але в цьому розмірі повинні приходити орхідеї віку цвітіння.

 

 

 

3 – діаметр горщика 9-10 см

 

Фаленопсис размера 3

 

У горщиках розміру 3 ростуть дорослі орхідеї, які готові до цвітіння і мають потужну кореневу систему.

 

 

 

3.5 діаметр горщика 12 см

 

Фаленопсис размера 3.5

 

Крупнi орхідеї вирощують в розмірі 3.5. Це дорослі, великі екземпляри з Азії, які вже цвіли або зацвітуть в самий найближчий час. З Голландії ми отримуємо в цьому розмірі квітучі орхідеї.

 

 

 

 

На фото приклад як вигладить фаленопсис в розмірі 3.5 і 2.5 з Азії. Цікаво те, що рослина в розмірі 2.5 вже цвіла, а в 3.5 – тільки досягла віку цвітіння.

 

 

Фаленопсисы размера 3.5 и 2.5

 

 

 

Приклад різних сортів в розмірі 1.7. Перший фаленопсис нещодавно з фласки, друга орхідея готова до перевалки в горщик 2.5. Через особливості сорту – коли перша орхідея досягне такого ж розміру, як і друга – вона буде цвісти.

 

Фаленопсисы размера 1.7

 

 

 

На фото приклад фаленопсиса в розмірі 1.7 з Азії вже з квітконосом.


Фаленопсис размера 1.7 с цветоносом

 

На цих прикладах ви можете переконатися, що дуже багато залежить від сорту. Також дуже важливий догляд і навіть те, коли постачальник перевалив орхідею в горщик більшого розміру.

 

 

 

Іноді ми не знаємо точний розмір горщику, тому ми використовуємо опис "вік цвітіння", "близькi до цвітіння", "підлітки" і т.п., тому враховуйте це при оформленні замовлення.

 

Размеры фаленопсисов

 

 

Якщо ви хочете точно знати і бачити якого віку і якості ви отримаєте орхідею – утримайтеся від замовлення, так як замовлення – це лотерея. У нас в наявності великий вибір орхідей, ми надаємо фото практично всіх сортів. Вже на стадії вибору орхідей з нашого магазину, ви отримуєте повну інформацію про потрібний сорт. Тільки у нас ви можете бачити розмір орхідеї, розмір горщика, вік і навіть приклад рослини кожного сорту. Щоб отримати всю необхідну інформацію досить скористатися зручним фільтром в роздiлi Всi орхiдеї.

 

Удобный выбор орхидей
 


Сподіваємося, що ця стаття була для вас цікавою та корисною.
Будемо вдячні за репост, відгуки та доповнення в коментарях.
Якщо у вас залишилися питання — будь ласка, задавайте в нашій групі у Facebook.

6 Comment(s)

Лидия Бугайова:
05.05.2019, 21:23:11
Reply

Очень понравилась эта статья

Людмила Серая:
26.10.2020, 19:39:39
Reply

Спасибо, очень полезная статья, она снимает ряд претензий к продавцу

Татьяна Рычковская:
10.01.2021, 18:25:32
Reply

Спасибо ! Очень интересно и полезно ! Особенно для новичков !

Елена Смелова:
04.04.2021, 14:49:48
Reply

Ребята... какая шикарная статья... Спасибо вам за внимание.

Елена Смелова:
04.04.2021, 14:52:07
Reply

С удовольствием сделаю репост, как вы просите, но не вижу соответствующих иконок. Мне нужен Fb.

Козиненко Ирина:
26.05.2021, 22:24:32
Reply

Спасибо за исчерпывающий комментарий.

Залишити коментар